Чешкият гранд Виктория Пилзен излиза в сблъсък с азербайджанския Карабах в плейофен мач-реванш за влизане в групите на Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 22:00 и ще бъде излъчван на живо в ефира на MAX Sport 2 HD.

В първия мач, който бе в Азербайджан, двата отбора не успяха да си вкарат. Карабах определено контролира развитието на мача и бе по-добрият отбор на терена, но не успя да реализира попадение. Местният тим имаше по-голямо притежание на топката и цели седем удара във вратата на Пилзен, които на свой ред имаха само един точен удар.

Виктория Пилзен имаха проблеми у дома и срещу Шериф, в предишния квалификационен кръг, но все пак успяха да отстранят молдовците с общ резултат 4:2, като в мача в Чехия домакините дори си изкараха червен картон.

Този път съставът на Михал Билек няма право на грешки срещу безгрешния в азербайджанското първенство Карабах. Засега те имат две победи от два мача, а в предния квалификацонен кръг за Шампионска лига, Карабах отрстрани Ференцварош също с общ резултат 4:2.

Карабах никога не е играл в групите на Шампионска лига, но през изминалия сезон успя да излезе от групите на Лигата на конференциите. Виктория Пилзен има дълга история в Европа, но последно игра в групите на Шампионска лига през 2018/2019.