Трудна препятствие очаква италианския Рома в сблъсъка му в сряда вечер с немския гранд Байерн Мюнхен на „Алианц Арена”. Двубоят от група Е на Шампионската лига е от 21.45 часа. Байерн е начело в групата с три победи от три мача, а Рома е на втора позиция с 4 точки до момента. Немците са наясно, че домакинска победа ще им осигури класиране за осминафиналите на турнира.

 Резултатът в първия двубой между двата състава предизвика много коментари, като Байерн победи със 7:1.

Италианците вече обещаха, че ще играят за честта си в двубоя в Мюнхен. „Трябва да започнем мача по различен начин и да объркаме целия тим, а не само Робен или Гьотце, или пък Левандовски”, заяви босненецът Миралем Пянич преди срещата-.

Старши треньорът Руди Гарсия пък сподели: „Трябва да отбележим голове. Чака ни различен мач в сравнение с първата ни среща и ще видим какво ще се случи. Точно затова казвам, че е важно как ние ще играем. Трябва да демонстрираме самочувствие и да бъдем агресивни.”

„Случва се да загубиш от Байерн у дома. А и всички знаят колко тежка е групата ви. Проблемът не е в самаа загуба. Ако искаме да покажем, че този резултат е инцидент, то трябва да се представим по различен начин. Трябва да представим добре по подобаващ начин.

Италианците успяваха да вземат поне по една победа като гост в предишните си четири участие в групите на Шампионската лига.