Класирането на Борусия Дортмунд за осминафиналите в Шампионската лига, предвид лошите резултати в Бундеслигата, предизвика облекчение в старши треньор Юрген Клоп. Борусия Дортмунд победи Галатасарай с 4:1 и записа четвърти пореден успех в груповата фаза на надпреварата.

„Имаше моменти и в двата ни мача, когато Галатасарай беше много силен”, похвали Юрген Клоп съперника. „Трябваше постоянно да внимаваме много в защита. Мисля, че играхме по-добър футбол днес, отколкото в Истанбур. Това означава, че градяхме играта и бяхме стабилни и двата ни двубоя с Галатасарай. Смятам, че заслужавахме победата. Определено ние бяхме отборът, който заслужаваше да победи. Но също така трябва да кажа, че Галатасарай е качествен тим. Пролича си в много ситуации”, коментира още Клоп.

„Победите в Шамипонската лига са много важни, независимо че са в състезание, различно от Бундеслигата. Искахме да победим, но също така искахме да подобрим играта си. Точно това видях и ще продължим да работим върху тази цел”, добави Юрген Клоп.

Чезаре Прандели

източник: Gulliver/GettyImages

Старши треньорът на Галатасарай Чезаре Прандели пък заяви, че не мисли за оставка и сподели: „Нормално е да бъда критикуван. Това е част от играта и част от работата, когато си в професионален отбор. Наясно съм с проблемите и не съм мислил за оставка. Знам, че Галатасай е много важен отбор с много привърженици. Знаем, че Европа е важна и, че трябва да се противопоставяме на големи отбори без страх. Нашата основна цел е турската лига. Не трябва да сравняваме състава от тази година с този от миналата, защото ни липсват много играчи.”