Централният защитник на Тотнъм Ян Вертонген заяви, че дори ако Барселона реши да даде почивка на Лионел Меси, ,,шпорите“ ще се изправят срещу един от най-добрите отбори в света. Каталунците вече си осигуриха класиране за осминафиналната фаза на Шампионската лига, докато резултатът на Тотнъм трябва да съвпадне с този на Интер в двубоя на ,,нерадзурите“ с ПСВ Айндховен. Барселона не е губила домакински мач в Шампионската лига от септември 2013 и Вертонген е на мнение, че евентуално отсъствие на Меси ще бъде бонус за тима на Маурисио Почетино.

,,Няма да се оплача, ако това се случи“, започна белгиецът. ,,Но със или без Меси, ние трябва да спечелим. Дори да дадат почивка на някои свои футболисти, те разполагат с невероятно силен състав – трябва да сме на върха на възможностите си, ако искаме да победим. Вече показахме, че може да бием най-добрите отбори в света – през изминалата година го сторихме срещу Реал Мадрид на ,,Уембли“. Интер вероятно ще спечелят срещу ПСВ Айндховен, затова и ние трябва да постигнем същото на ,,Камп Ноу“. Но е важно как ние ще се представим“, добави още той.

Вертонген пропусна първия мач между двата състава, завършил при резултат 4:2 в полза на Барселона. Той е обнадежден за утрешния сблъсък. ,,Играхме добре в онзи мач. Те поведоха много рано в срещата, но след това ние имахме няколко положения и сме изпълнени с оптимизъм за двубоя в Испания“, завърши 31-годишният футболист. Тотнъм гостуват на Барселона във вторник от 22:00 часа. /БГНЕС