Новият нападател на английския Челси Тимо Вернер обяви защо е решил да напусне РБ Лайпциг преди оставащите мачове на тима в Шампионската лига. Германецът пък няма да може да играе за лондончани в реванша им срещу Байерн Мюнхен от 1/8-финалите на турнира.

“Разбира се, че ме боли, че не мога да помогна на Лайпциг в Шампионската лига. Но от 1 юли съм играч на Челси и оттогава нататък този клуб ще ми плаща заплатата. Беше ясно за всички страни - за Челси, за Лайпциг и за мен, че трябва да уредим това. Разбира се, че се опитвах да мисля за проблема с Шампионската лига възможно най-малко, защото беше ясно, че ще се наложи да нараня единия отбор. Затова моят агент в крайна сметка се разбра с клубовете", заяви Вернер за "Sportbuzzer".

"Завинаги ще съм свързан с Лайпциг и РБ. Ще седя пред телевизора и ще стискам палци по време на 1/4-финалите. Може дори да съм в Лисабон. Преговорите с Челси бяха толкова добри, че накрая избрах тях. Наставникът в частност ме подкрепяше и наистина искаше да разбера, че ме желае в Челси, така че мога да се чувствам също толкова комфортно, колкото и тук”, сподели още нападателят.