Стенопис в чест на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп е станал обект на вандализъм преди сблъсъка от груповата фаза на Шампионската лига срещу Рейнджърс.

Миналия месец фенове обединиха усилията си, за да създадат впечатляващото произведение на изкуството на „Рандолф стрийт“, включващо цитат от популярен рефрен на привържениците за треньора.

Само няколко седмици, след като беше завършен, стенописът е обезличен. Тази сутрин в социалните мрежи се появи видео от случилото се, като редица фенове изразиха разочарованието си.

На организаторите бяха необходими четири дни, за да завършат голямата картина. Тя се намира на стена на сграда в Ливърпул, само на 5 минути от стадион „Анфийлд“.

„След стенописите на всички около „Анфийлд“, съвсем уместно е и Юрген Клоп да има такъв. Невероятно е. Изпитвам само любов към Юрген и неговия отбор“, сподели един от инициаторите на проекта.

В сравнение с последните няколко сезона Ливърпул имаше затруднения в първите седмици на настоящата кампания 2022/23. В момента „мърсисайдци“ са на 9-о място със само две победи от първите си седем мача във Висшата лига на Англия.

Тази вечер от 22.00 часа Ливърпул посреща Рейнджърс в мач от група „А“ на Шампионската лига. В другия двубой един срещу друг се изправят Аякс и Наполи.

Юрген Клоп