Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк смята, че „червените“ могат да се подобрят още много, след като спечелят Висшата лига този сезон. Нидерландецът е на път да помогне на тима да спечели първа титла в Англия от 30 години насам. „Мърсисайдци“ са на две победи от ознаменуването на титлата.

„Трябват ни две победи, за да станем шампиони, но няма да спрем дотам“, заяви Ван Дайк пред „Daily Mail“.

„Искаме да продължим така, искаме да пренесем играта ни и през следващия сезон, защото ще стартира много скоро след последния ни мач. Мениджърът ни каза, че следващите девет мача ще ни помогнат да влезем във форма за следващия сезон. Не сме спечелили титлата още. Но целта ни е да започнем следващия сезон по същия начин. Можем да бъдем отбор, който да продължи да прогресира. Спечелването на Лигата ще бъде голям опит, който да ни отведе на следващото ниво“, коментира нидерландецът.

„Ако спечелим титлата този сезон, ще се опитаме да го направим отново. Това е целта, но всички знаем колко трудно ще бъде да задържим титлата, особен в Англия. Опитахме сме да защитим Шампионската лига, но не стана. Беше много трудно. Ще се опитаме да се фокусираме върху оставащите девет мач, но се надяваме да поставим добро начало за следващия сезон и, ако сме спечелили титлата, ще се опитаме да я задържим и догодина“ каза още Ван Дайк.

Ливърпул гостува на Евертън в градското дерби тази вечер от 21:00 часа, като срещата можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.