Стълбът в отбраната на Ливърпул - Върджил ван Дайк смята, че сезонът на отбора ще бъде успешен дори и, ако тимът спечели само титлата във Висшата лига. Към момента „червените“ имат аванса от 22 точки пред втория Манчестър Сити. “Мърсисайдци” обаче отпаднаха от Купата на Англия, изостават с 0:1 в сблъсъка с Атлетико Мадрид в Шампионската лига, а през уикенда допуснаха и първата си загуба в първенството, след като отстъпиха с 0:3 от Уотфорд.

“Има хора, които никога не са доволни. Те винаги обръщат внимание само на негативното в живота. Нещата стоят по следния начин: или избираш да бъдеш черноглед и да акцентираш на негативното, или обръщаш внимание на позитивните неща. Е, аз съм от тези, които гледат положително. В момента ние (б.р. - Ливърпул) сме в добра ситуация. Много сме близо до това, на което всички се надявахме. Нека да му се насладим. Хайде да се фокусираме “само” върху Премиър Лийг, защото това е “незначителна” надпревара, нали?!“, заяви Ван Дайк, който се изнерви на въпрос от журналист от „Daily Mirror“.

“Да финишираме само с титлата в Англия? Така ли? Само с нея? Според вас това е нещо малко? Та ние взехме още Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Според мен е глупаво да го казвам, но всеки турнир, в който играем, се стремим да го спечелим“, каза още нидерландецът.