Бранителят на Ливърпул Върджил Ван Дайк бил толкова бесен след грешката си срещу Ерлинг Халанд в двубоя срещу Ред Бул Залцбург от групите на Шампионската лига, че си тръгнал от интервю след въпрос за случката. 

Халанд се представи на големия свят в двубоя на "Анфийлд" с екипа на "биковете", когато заби един от трите гола във вратата на "мърсисайдци". Срещата все пак завърши с победа на момчетата на Юрген Клоп с 4:3, но нидерландският бранител изобщо не е останал щастлив от допусната от него грешка. 

Норвежкият журналист Ян Фьортофт споделя, че попитал Ван Дайк за мнението му за Халанд, но звездата на Ливърпул отказал коментар и си тръгнал от интервюто, спомняйки си с гняв за допуснатата грешка. 

"След мача попитах Ван Дайк за коментара му за Халанд, по принцип обичам да говоря с него, защото е джентълмен. В този случай обаче той напълно отбягна въпроса, заявявайки, че не е видял на какво е способен Халанд. Беше малко ядосан", започна Фьортофт. 

"Аз му отвърнах, че вероятно е добре за един нападател, когато защитникът не го е видял, а той се обърна и си тръгна от интервюто", спомня си любопитната случка норвежкият журналист.