Най-добрият защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк коментира по интересен начин предстоящите полуфинални сблъсъци с Барселона в Шампионската лига. Снощи англичаните отстраниха Порто след нова победа, този път с 4:1 и се класираха за предпоследния кръг на надпреварата. Барселона пък се справи с Манчестър Юнайтед и също намери място на полуфиналите.

„Мисля, че Лионел Меси е най-добрият футболист в света, но ще видим какво ще стане. Ще стане страхотен мач за всички нас. Всички трябва да се справим с него, никога не става дума за един играч срещу друг. Никога не говорим за мен и конкретен нападател. Винаги се изправяме заедно срещу всички. Мисля, че това е единственият начин, за да се защитаваме добре”, коментира Върджил ван Дайк.

Отбраната на Ливърпул е допуснала едва 20 гола във Висшата лига – най-малко от всички други тимове в английския елит. От своя страна пък Лионел Меси е реализирал сам 45 гола през този сезон във всички турнири.

Добрата новина за Ливърпул е завръщането в редиците на дълготрайно контузения бранител Джо Гомес.

„Ще бъде труден мач. Те са един от най-добрите тимове в света, определено, и може би притежават най-добрия играч в света, който е заобиколен от много други. Затова ще бъде труден мач, но това е Шампионската лига.”, коментира Гомес.