Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че се наслаждава на факта, че неговият отбор атакува печеленето на четири трофея в рамките на един сезон. Нидерландецът говори на брифинг преди четвъртфиналния сблъсък с Бенфика от Шампионска лига.

„Смятам, че мениджърът вече говори по темата и каза, че ще се борим за всичко в началото на този сезон. Аз просто се наслаждавам на това, което правим“, каза Ван Дайк.

„Преди международната пауза през януари ми беше тревожно, че възстановяването на коляното ми минава незабележимо. Чувствах го като даденост, връщайки се от дългосрочна контузия, а всичко беше „нормално“, както очакваха и хората“. След почивката обаче направих нужните неща, за да помогна за изявите си и тези към отбора. Всеки играе своята роля в тези неща“, анализира №4.

Ван Дайк говори и за предстоящия мач със Сенегал на Мондиал 2022 и шансът да се изправи срещу своя съотборник Садио Мане. „Ние се шегувахме, че ще бъдем в една група и това се случи. Знаем, че ще бъде тежко, тъй като те са африканският шампион. Мачът е откриващ, но не знам кой е решил да го сложи в толкова ранен час“, каза още нидерландският стожер в отбраната на мърсисайдци.