Мениджърът на шотландския Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст заяви, че загуба с 1:7 от Ливърпул "много трудно може да бъде обяснена", особено след 1:1 до почивката и първи гол за домакините в мача.

"През последните 25 минути не бяхме в мача. Не с нашите глави, не и с решенията, които взехме. Срещу отбор като Ливърпул биваш наказан за подобно поведение. Разликата между първото полувреме и последния половин час в мача беше като между ден и нощ. Но начинът, по който играхме в последния половин час, ще ти донесе загуба срещу който и да е отбор. Не мога да намеря обяснение за това поведение, казва той с лице, което търси подкрепа в различни посоки на залата за пресконференции.

"Представянето ни на терена, резултатът – това не са начините, по който искаме да представим този клуб в Европа. Нямаме извинения за това представяне. Но трябва да работим, каза още нидерландският специалист.

Контузиите на Конър Голдсън и Райън Джак усложниха нещастието на Рейнджърс, като първият беше изнесен накуцвайки от терена. В неделя предстои сериозното гостуване на Мадъруел и Ван Бронкхорст заяви, че състоянието и на двамата не е никак добро.

"Конър скъса нещо в мускула си – може би влакно. Трябва да изчакаме и да видим точно каква е контузията", каза мениджърът. "Същото и за Райън – трябва да преценим колко дълго ще бъде извън терена".

Но също така мениджърът добави, че Рейнджърс трябва "да промени манталитета си", за да не се допускат повече подобни резултати. Това 1:7 от Ливърпул е най-тежката загуба в клубната история в Европа и първата най-тежка от поражение от Селтик през 1956-а година. С попадението в началото на мача на Скот Арфилд те нямат друг гол в турнира за момента и са инкасирали 16 с два оставащи мача.

"Можем да бъдем много силни, но когато не сме там психически, нивото ни пада много бързо. Трябва да се подобрим, ако искаме да сме успешни този сезон в мачовете и турнирите, които ни предстоят, завърши ван Бронкхорст.