Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен се присъедини към критиците на стила на игра на Диего Симеоне и Атлетико Мадрид.

Атлетико загуби от Манчестър Сити с 0:1 в първия четвъртфинал от Шампионска лига миналата седмица, като излезе с изцяло дефанзивна схема и не отправи нито един удар към очертанията на вратата.

Говорейки за утрешния реванш между двата отбора на "Уанда Метрополитано" пред нидерландския канал Ziggo Sport, Марко ван Бастен призова ФИФА да вземе мерки и да направи играта по-атрактивна, защото с подобна тактика футболът ще загуби почитатели.
 
"Това, което прави Атлетико Мадрид, е законно, позволено е, но ме изненадва, че има отбор с 10 играчи зад топката през всичките 90 минути, който само се опитва да избегне допускането на гол.

Футболна организация като ФИФА трябва да започне да мисли за начини да направи футбола по-забавен. С този стил на футбол няма удоволствие. Повечето зрители ще предпочетат да сменят канала и да гледат Netflix по същото време", каза ван Бастен, който доскоро беше технически директор във ФИФА.