Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви след победата с 5:1 над Олимпик Лион и класирането на каталунците за четвъртфиналите на Шампионската лига, че неговите футболисти нямат право на отпускане.

„В един мач от Шампионска лига е нормално да има емоции и моменти, в които си поставен под напрежение. Направихме страхотно първо полувреме, в което доминирахме. Те през второто полувреме успяха да вкарат един гол и да намалят резултата на 1:2. В Шампионска лига нямаш право да си почиваш. При 2:0 за нас нищо не беше решено. Ако направим анализ на срещата ще видим, че двубоят беше на ръба на един гол, а в действителност ние имахме страхотни положения, но някои не успяхме да реализираме. Дори и при 2:1 имахме много чисти ситуации. Ние трябва да създаваме повече положения и да реализираме повече голове, за да сме спокойни. В Шампионска лига не можеш да бъдеш никога спокоен“, коментира Валверде.

„Лео направи невероятен мач. Артур? Когато доминираме в играта той ни давама спокойствие и увереност. Има много силно влияние върху нашата игра“, добави той.

„При всички положения следващият ни съперник на четвъртфиналите ще бъде много труден. Всички отбори, които се класираха за тази фаза на турнира имат своите качества“, каза още треньорът на Барселона.