Наставникът на Барселона - Ернесто Валверде, говори пред първия полуфинал в Шампионската лига срещу Ливърпул. Първата среща е в сряда от 22:00, като нея ще можете да следите чрез GONG.BG.

"Не знам дали сме двата най-добри отбора в Европа, но определено сме тимове, които са на полуфинал в Шампионската лига. Те все още се броят за титлата във Висшата лига с Манчестър Сити, докато ние вече сме шампиони. Съперникът е много силен, с изключителен футбол и ритъм на игра. Нападението им е уникално. Загубили са само един мач в своето първенство. Това говори много за тях", заяви Валверде.

"Играем у дома и нашето желание е да спечелим. Знаем, че ще бъде важно да не допускаме гол, но знаем и че трябва да направим не един, а два добри мач. Ливърпул е отбор, който може да те покоси за 15 минути. Знаем, че те също искат да вкарат, без да допуснат гол".

"Меси? Той е добре. Той си почина през този месец, след като направихме някои ротации по отбора. Засега всичко върви добре. Искаме да затворим и този турнир с титла".

"Най-важният мач в моята кариера? Аз също ги мисля тези неща. Винаги има напрежение. Надявам се всичко да е в моя полза".