Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че му харесва тази допълнителна мотивация, която има в отбора за мачовете от Шампионска лига.

„Харесва ми това желание, което виждам в отбора. Наличието на допълнителна мотивация за мачовете от Шампионската лига е идеално“, коментира Валверде.

„Не смятам, че ПСВ Айндховен е най-слабият ни противник в групата. Не съм видял останалите два отбора, но ПСВ изглежда като един добър и млад тим, който атакува много добре. ПСВ разполага с много добри плеймейкъри, опасни крила и интересни нападатели. Ние ще трябва да се справим с техните оръжия. Изпитваме уважение към ПСВ. Холандците са голям отбор в страната си и трябва да поемат инициативата във всеки мач от първенството. Не мисля, че те ще променят подхода си“, добави наставникът на каталунците.

Валверде не пожела да коментира отново загубата с 0:3 от Рома, която на практика изхвърли Барселона от Шампионска лига.

„Всички отбори искат да спечелят Шампионска лига. Това е различна, кратка надпревара, в която нямаш право да се провалиш.“

„Ние винаги се стремим да играем по един и същи начин.“

„Имаме големи очаквания към Дембеле. Надявам се той да продължи да се представя по същия начин и да дава добри резултати“, продължи треньорът на Барселона.

„Ървинг Лосано е страхотен играч, който се представи страхотно по време на Световното първенство, но трябва да уважаваме другите отбори и техните футболисти“, каза още Ернесто Валверде.

Луис Суарес на три гола от историята

Ракитич: Имаме глад за Шампионска лига

Коутиньо: Необяснимо е, че Меси има само един трофей в ШЛ за последните пет сезона

Юбилей за Луис Суарес в Шампионска лига