Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум сподели след успеха над Аякс, че Фабиньо е играл в срещат като централен защитник сякаш цял живот е играл а тази позиция. Фабиньо, който по приницп е дефанзивен халф, замени Върджил ван Дайк в сърцето на отбраната, след като нидерландецът се очаква да отсъства целия сезон след циничното влизане от Джордан Пикфорд в краката му в дербито с Евертън.

В английския шампион има притеснения как ще се справят в защита при липсата на Ван Дайк, като само Жоел Матип, Джоузеф Гомес и Фабиньо са опциите пред Юрген Клоп. Въпреки всичко бразилецът се справи перфектно при визитата в Амстердам и изигра страхотен мач, което даде оптимизъм във Вайналдум.

„Фабиньо се справи чудесно като централен защитник. Мисля, че когато той играе там не сме допуснали гол. Начинът, по който се справя там личи сякаш, че цял живот е играл там. Чудесно е за отбора да имаш играч, който може да играе на различни позиции. Той се справи добре, така че всичко е супер сега”, каза нидерландският халф.