Севиля прави много слаб сезон. Отборът няма нищо общо с това, което бяхме свикнали през последните години и ще е доста трудно на тима на Хорхе Сампаоли да завърши в топ 4 и отново да играе в Шампионска лига през следващата кампания.

Разбира се, позитивното за „андалусийци“ е, че те  ще имат възможността да продължат европейското си участие в турнира Лига Европа. През последните години това се превърна в любимата надпревара на Севиля, а дали тимът на Сампаоли ще има силите отново да направи нещо значимо, ще ни покаже времето.

Въпреки снощното поражение с  1:3, при гостуването на Манчестър Сити, чилийският наставник бе доволен от своите играчи. Според специалиста, няма нищо срамно да загубиш от гражданите, а бившият предводител на Марсилия определи Сити за най-добрия отбор в света.

„Мисля, че играхме добре. Трудно можеш да се противопоставиш на Манчестър Сити, но поне опитахме. Определено считам, че Сити е най-добрия отбор в света, а ние единствено можем да продължим напред. Направихме доста наивни грешки, които в такива европейски мачове просто не се прощават.  Не мога да критикувам играчите, защото момчетата дадоха всичко от себе си, единственото, което можем да сторим е да се поучим от грешките си, и да  гледаме  към следващите двубои“, коментира Сампаоли. За Севиля няма да става много по-лесно оттук нататък, като през уикенда предстои градско дерби срещу Бетис