Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че италианският отбор трябва да вярва, че е способен на "чудото" срещу Ливърпул в реванша от полуфиналите на Шампионската лига след загубата с 2:5 на "Анфийлд" в първия мач.

Римляните елиминираха Барселона на четвъртфиналите с 3:0 в Рим, след като бяха паднали с 1:4 в Испания, като в сряда срещу англичаните се нуждаят от подобен подвиг, ако искат да стигнат до мача за трофея за първи път от 1984 година.

"Трябва да вярваме и с този подход, с помощта на нашите фенове и със страстта около отбора, да се опитаме да сътворим още едно чудо. Това е нещото, от което се нуждаем. Ливърпул е много опасен съперник, който може да те нарани дори да му оставиш само сантиметри пространство. Но какво можете да очаквате пред 70 хиляди на полуфинал на Шампионската лига? Гарантирам, че няма да излезем примирени и ще се раздадем докрай. Ще се борим, ще опитваме с всички сили. Мачът може да завърши 4:1 за нас или за тях, но искам да видя желание и ентусиазъм извън предела на границите ни", каза Ди Франческо.

Рома все още не е допуснал нито един гол като домакин в тазгодишното издание на Шампионската лига, като в групите тимът се справи с 3:0 с английския шампион Челси.

"В Европа през този сезон единствено Атлетико Мадрид (0:0) в първото ни домакинство в групите ни създаде наистина сериозни проблеми.След това направихме силни мачове на наш терен и запазихме вратата си суха. Надявам се това да се случи и утре. Страстта на феновете ни ще ни даде допълнителна мотивация", смята наставникът на Рома.

Бившият играч на римляните Мохамед Салах реализира два дола и изработи други два в първия мач на "Анфийлд" и отново се очаква да бъде най-голямата заплаха за вратата на италианците.

"Мохамед Салах притежава изключителни качества, но ние не можем да го пазим с трима души. Просто трябва да следим във всеки един момент движението му по терена и да противодействаме правилно с прецизна отборна работа. Трябва да бъдем много внимателни като цяло за силните страни на съперника, но и да мислим как да използваме предимствата, които ние имаме. Нашата цел е и си остава финалът в Киев. Смятам, че предадох идеите си на футболистите и ще се опитам да ги убедя, че това е напълно възможно", каза Ди Франческо.

Полузащитникът Раджа Наинголан заяви, че късните голове в първия мач дават надежда на отбора.

"Реализирахме две късни попадения и те ни дават надежда, че можем да продължим напред. Не можем да си позволим да допуснем същите грешки, както в първия мач. Всеки един от нас е наясно с това. В такива мачове всичко може да се случи светкавично. Затова трябва пълна концентрация през всичките 90 минути. Само така можем да обърнем резултата в наша полза. Знам, че ще бъде трудно, но и срещу Барселона не беше лесно, а успяхме да го направим", каза Наинголан./БТА