Опорните халфове Микел Артета и Матьо Фламини ще пропуснат срещата с Олимпиакос от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер.

Двамата са с контузии от двубоя с Лестър в събота. Фламини получи бедрено разтежение и бе заменен в 21-ата минута, докато Артета е получил удар. Състоянието и на двамата не е тежко, но Венгер е решил да не рискува здравето им, предаде БТА.

Франсис Коклен може да играе в срещата с гръцкия шампион, но по всяка вероятност Венгер също няма да го пусне като титуляр, тъй като все още не е в оптимална форма след контузията, която го изкара от игра за 10 дни.

"Мачовете с Тотнъм и Лестър бяха много тежки за нас от физическо естество и до полседно ще трябва да мисля на кои играчи да заложа", каза Венгер.

"За нас победата е задължителна, ако искаме да продължим напред. За съжаление Олимпиакос е в по-добра физическа форма от нас, защото нямат такива тежки мачове в Гърция, но вярвам, че футболистите ми ще вземат максимума от двубоя."

Арсенал тръгна с изненадваща загуба от Динамо Загреб в турнира и възпитаниците на Венгер се нуждаят от трите точки, ако искат да запазят реални шансове за продължаване преди двата двубоя с фаворита в групата Байерн Мюнхен.

Мачът тази вечер с Олимпиакос ще пропуснат още наказаният Оливие Жиру, както и трайно контузените Дани Уелбек, Томаш Росицки и Джак Уилшър.

В същото време треньорът на Олимпиакос Маркос Силва сподели, че отборът му няма да излезе като обречен. „Не можем да стартираме двубой, без да мислим, че е възможно да вземем добър резултат. Никога не мислим по този начин. Дойдохме тук подготвени да сторим възможно най-доброто. Знаем, че мачът ще бъде труден, наясно сме, че в тази фаза от турнира лесни противници няма. Арсенал е голям отбор и ги уважаваме. Също така обаче вярваме в нашите сили и сме готови да изнесем силен мач“, каза португалецът.

„Важното е, че сме се подготвили за този мач и сме анализирали Арсенал. Свършихме си работа сме готов, като не мислим за слабостите им, а се опитваме да се концентрираме върху важните моменти в този мач. Ще пробваме да не допускаме грешки и да приложим отработеното в тренировките“, допълни той.