Юрген Клоп се вълнува от предстоящите мачове през новата година от осминафиналите в Шампионската лига. Ливърпул изтегли германския РБ Лайпциг, като германецът смята, че сънародниците му са „труден за преодоляване” отбор за английския шампион.

„В интерес на истината бях сигурен, че ще се паднем с един измежду германските Гладбах или РБ Лайпциг. И двата тима са много силни. Лайпциг игра на полуфиналите последната година и изглеждат добри и през този сезон. Те излязоха от много трудна група, а това казва достатъчно за тях. Мисля, че защото миналата година бяха на крачка от финала и сега англичаните говорят по-меко за тях, защото в противен случай щеше да се говори – „Ливърпул е големият фаворит”. Със сигурност ще ни е трудно”, коментира Клоп.

„В тази фаза от турнира не можеш да намериш слаби отбори, тъй като не е възможно. Това е жребият, приемаме го и има много време, докато се срещнем. И двата отбора ще изиграят много мачове между тези срещи и много неща могат да се случат, но съм развълнуван. Никога не съм играл срещу тях, тъй като те се появиха в Бундеслигата, след като бях напуснал. Не съм бил на техния стадион, но е прекрасен град, така че нека да видим”, призна Клоп.

„Играли сме срещу Юлиан Нагелсман като треньор, когато той беше в Хофенхайм и беше много трудно. Сега той води по-силен отбор, който е на „гребена на вълната”. Загубиха Тимо Вернер, но все още са в Топ 3 на отборите от Бундеслигата. РБ Лайцпиг има интересна история, тъй като не е стар клуб в Германия, след като е основан преди само десетина години. Вършат много добра работа и ги уважавам много за тези им действия”, завърши коментара си Клоп.