Ръководството на Атлетико Мадрид проучва възможността да пусне жалба в УЕФА срещу нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо, пишат AS и Mundo Deportivo.

Наказание грози Роналдо за неприличния жест в мача с Атлетико

Според информацията „дюшекчиите“ искат по този начин да изразят своя протест срещу поведението на португалеца след хеттрика му в мрежата на Ян Облак в осминафиналния реванш от Шампионската лига. Както известно, след като реализира три безответни попадения и прати „бианконерите“ на четвъртфиналите на турнира на богатите, Роналдо направи жест, насочващ вниманието към гениталиите му.

Симеоне: Роналдо направи жеста като мен

От Атлетико съзнавали, че реакцията на петкратния носител на „Златната топка“ е аналогична на тази на наставника на испанците Диего Симеоне в първата среща на „Уанда Метрополитано“ (2:0), но сочат, че има нюанс. Според „червено-белите“ съществената разлика между двата жеста била, че докато реакцията на Чоло била пред фенове на собствения му тим, тази на Роналдо била пред фенове на съперника.

Освен това, според „дюшекчиите“ след третия гол на Роналдо на „Ювентус стейдиъм“ за успеха с 3:0, футболистът се обърнал към привържениците на мадридчани и ги нарекъл „кучи синове“.

Ако Европейската футболна централа реши да санкционира Роналдо, може да му наложи глоба или лишаване от спортно-състезателни права от един до три мача. Второто наказание обаче било по-малко вероятно.

Припомняме, че по-рано Симеоне бе санкциониран от Комисията за контрол, етика и дисциплина към УЕФА. На аржентинеца бе наложена глоба в размер на 20 000 евро.

Какво прави Роналдо с топката, с която вкара хеттрик на Атлетико?