Един от най-тиражните вестници в Дания "Берлингске тиденде" приема добре жребия за местния футболен шампион Мидтиланд, който може да пътува и до България, ако Лудогорец прескочи първия кръг.

Както е известно, Лудогорец трябва другата седмица да се справи с черногорския Будучност (Подгорица), а ако това се случи - на 25 или 26-и август ще приеме датчаните във втория кръг.

"Срещата между двата източноевропейски опонента ще се играе на 18 или 19 август и тогава ФК Мидтиланд ще разбере дали пътуването ще бъде в Черна гора или в България. Две държави, които между другото, са доста силно засегнати от коронавирус". И това е голямото притеснение на датчаните, не толкова от силата на противниците.

След това в текст на друг вестник - Екстрабладет, се казва, че и двата противника не са съвсем непознати.

"Двата възможни опонента за ФК Мидтиланд не са напълно неизвестни, вече са гледани от датските фенове, макар и не много скоро. През 2010 г. Брьондби се срещна с Будучност Подгорица в квалификацията за Лига Европа. Тук синьо-жълтите спечелиха общо 2:1 и елиминираха черногорския състав. Същият отбор се срещна с Oдензе през далечната 1981 г. в Купата на Интертото.
ФК Копенхаген се срещна през 2017 г. с Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа. Тук копенхагенци продължиха напред с обща победа 2:1".

Доста по-обширно анализира ситуацията регионалният вестник "Хернинг Фолкеблад", за когото най-важното е, че УЕФА така е разпределила отборите в урните предварително, че Мидтиланд е избегнал най-страшните си противници в лицето на Селтик (Шотландия) и Динамо (Загреб, Хърватия).

"Също така трябва да се отбележи, че Мидтиланд избегнаха отбор като Цървена звезда, но все пак ще има далечно пътуване за войниците на треньора Брайън Приске. И само да повторя правилата - това е един мач в квалификациите".

"Заслужава обаче да се отбележи, че приключението не е приключило, ако ФК Мидтиланд загуби един от мачовете в квалификацията за Шампионска лига. Тогава датските шампиони ще преминат към следващия кръг от квалификацията за Лига Европа. Точно това се случи след титлите на Мидтиланд и през 2015 и 2018 година".