Собствениците на Челси продължават да подкрепят мениджъра Греъм Потър, но следващите два мача ще бъдат от решаващо значение за английския специалист, твърди The Telegraph. „Сините“ приемат Лийдс Юнайтед в събота, преди да посрещнат Борусия Дортмунд на „Стамфорд Бридж“ във втори двубой от 1/8-финалите в Шампионската лига следващата седмица.

Лондончани имат само една победа през календарната 2023-а година, а изданието пише, че в отбора вече има недоволни. Допълва се, че моментната форма на Челси изпитва вярата на собствениците дали Потър може да промени ситуацията или не, нещо, за което се притесняват и някои от лидерите на тима. Новите попълнения пък останали шокирани от напрежението, под което вече са подложени, а някои от тях дори са гневни, че трябва да останат извън състава за съответния мач.

Един от собствениците  - Тод Боули, изгледа на живо дербито срещу Тотнъм (0:2) в неделя, а другият ръководен фактор в отбора - Бехдад Егбали, ще присъства именно за мачовете срещу Лийдс и Борусия Дортмунд.

Като се имат предвид настоящите обстоятелства и дори, ако Потър не бъде уволнен веднага след мача с Дортмунд и, ако Челси не успее да спечели нито един от следващите си два двубоя, всички в клуба, включително играчите, вярват, че в крайна сметка няма да има връщане назад за треньора.

Guardian пък твърди, че мениджърът на Челси ще остане на поста си независимо от това какво ще се случи във въпросните мачове, като през лятото ще бъде дадена възможност на Потър да трансформира отбора.

Собствениците на лондончани искат да дадат време на англичанина. Те са наясно със сериозния брой играчи в първия тим и тяхната амбиция от началото на тази лоша поредица от резултати е да дадат на Потър следващото лято да направи пълноценна предсезонна подготовка, ново обновяване на състава, когато ще пристигне и нападателят Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг.

Собствениците харесват спокойния начин, по който Потър ръководи отбора, и са изградили структура около него, включително като са наели двама специалисти по трансфери, които са работили с него в Брайтън.