Утре вечер Бенфика и Барселона се изправят един срещу друг във втора среща и за двата тима от груповата фаза на Шампионска Лига. Този мач е особено важен за „каталунците“, които започнаха участието си в най-силния европейски клубен турнир, с тежко поражение у дома от Байерн Мюнхен. „Лисабонските орли“ обаче са в невероятна форма, като отборът все още няма загубена точка в португалското първенство и е в серия от 6 поредни успеха.

Въпреки нулевото равенство срещу Динамо Киев в първия кръг от груповата фаза, сега португалците са готови да търсят победата с всички сили. Това призна и защитникът Алекс Грималдо, според когото неговият отбор има всички шансове да  се поздрави с крайния успех пред собствена публика.

„За мен този мач е по-специален, тъй като аз съм юноша на Барселона и ще бъда много развълнуван да се изправя срещу родния си клуб. Чака ни страхотен мач и ние сме готови за двубоя. Много пъти съм казвал, че един ден желая да се завърна в Барселона, и всеки мечтае да играе за толкова голям клуб. Още повече, че моят път във футбола тръгна оттам и бих се радвал да се завърна у дома. Сега обаче съм изцяло концентриран върху Бенфика, защото се чувствам щастлив в Лисабон и искам да помогна на моя отбор да се представи добре. Убеден съм, че ще изиграем силен мач и аз ще дам всичко от себе си, Бенфика да победи и да направим важна крачка към излизането от тази толкова трудна група“, завърши Грималдо.