Фен на АЕК издъхна в болница след среднощен екшън в Атина. Около 200 привърженици на хърватския Динамо Загреб са атакували запалянковци на местния гранд в Неа Филаделфия - квартала, в който се намира стадиона на "жълто-черните".

Сцените на насилие и хаос са довели до смъртен случай. Гръцки фен на 22 години е загинал в резултат на пробовни рани, а шестима са тежко ранени - трима гърци и трима хървати. 

Инцидентите се разиграват часове преди мача от Шампионската лига между двата отбора. Срещата от третия квалификационен кръг е по програма днес от 21:45 часа, но е под въпрос заради пламналата футболна война.

Въпреки забраната за пътуване, хърватските хулигани са достигнали до Атина и успяха да превизвикат масови мелета. Твърди се, че са замесени и привърженици на друг гръцки тим - Панатинайкос, които подкрепили ултрасите от клуба от Загреб.

В ожесточените ръкопашни схватки край стадиона на АЕК са влезли в употреба ножове, бухалки, дори и коктейли "Молотов".

Пристигналите веднага на мястото органи на реда са aрестували близо 100 хървати, но вече е било твърде късно. Намушкан млад фен на АЕК издъхнал, след като го хоспирализирали, а други са тежко ранени.