Категоричната загуба на Челси с 0:3 от Рома снощи в Шампионската лига със сигурност донесе силна доза горчив привкус на всички, които милеят за клуба от Лондон. Оказва се обаче, че поражението е само половината от лошите новини. Другата касае потенциалния жребий пред „сините”, ако класирането в групите се запази по същия начин и след изиграването на всички кръгове.

Конте: Лоша вечер, дано няма повече като нея

Поражението в Рим изпрати „сините” на второ място в група С, а ако те завършат на него, по силата на регламента ще се изправят срещу някого измежду победителите в останалите 8 групи. Тънкият момент идва от другото условие при жребия за 1/8-финалите, а то гласи, че отбори от една и съща държава не могат да се изправят един срещу друг на този етап.

Малкия Фараон след боя над Челси: Вечер, която ще помня цял живот

Към момента другите четири английски представителя в турнира – Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм – оглавяват своите групи.Това значи, че тимът на Антонио Конте може да се падне срещу три възможни съперника – Бешикташ, Барселона и Пари Сен Жермен. Без съмнение турците изглеждат като предпочитания вариант, а и Челси разполага с още два мача, в които да опита да си върне първото място и да избегне подобен сценарий.