573 дни след бомбения атентат по клубния автобус футболистите на Борусия Дортмунд преживяха нов ужасяващ момент. Той дойде по време на полета на тима към Мадрид за двубоя срещу Атлетико тази вечер. Малко преди кацането на летище "Барахас" самолетът изведнъж е усилил рязко скоростта и се издигна, което е довело до сериозно притеснение сред играчите.

Но какво е причинило това действие?

Боядисаният в жълто-черните клубни цветове самолет на Eurowings излиза в 10:47 часа германско време в понеделник като на борда е отборът и треньорският екип.  2 минути след самолета Airbus A320 тръгва и Boeing 737, на който са играчите от отбора до 19 години и ВИП гости на клуба. Двете машини летят паралелно в посока Мадрид, след което боингът изпреварва отборния самолет.

След 130 минути във въздуха става ясно, че двата самолета са прекалено близо един след друг. Разстоянието им е по-малко от една минута. Боингът каца първи, само че не успява достатъчно бързо да се изтегли от пистата за кацане.

Заради това пилотът на полета с първия отбор решава в последния възможен момент, на 600 метра надморска височина и вече отправил се към пистата, внезапно да се качи обратно нагоре и да даде нужното време за разчистване на пистата. Заради това от 298 км/ч в рамките на 8 секунди машината ускорява до 370 км/ч и се изкачва от 600 метра до 1250 метра.

На борда логично настава лека паника, особено при положение, че и преди това има турбуленция.

Успокоението идва едва след думите на пилота. "Молим ви многократно за извинение, но сте забелязали, че трябваше отново да тръгнем нагоре. Причината е, че имаше машина, която не успя да напусне навреме, но така беше даже по-добре."

В крайна сметка след 30 минути забавяне самолетът каца благополучно. "Случвало ни се е и по-лошо, но въпреки това такова нещо никога не е хубаво."