Футболната среща между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир беше прекратена след 16 минути игра. Това стана факт, след като четвъртият  съдия на срещата румънецът Себастиан Култеску е обидил на расова основа асистента на Окан Бурук в Истанбул - Пиер Уебо.

12 снимки

Именно след намесата на Култеску Уебо е бил изгонен от Хатеган, стана ясно по-късно. Точно тогава пък Уебо е започнал разговор с Култеску, когато румънският рефер е използвал обида на расова основа към тъмнокожия треньор в отбора на Истанбул Башакшехир.

ПСЖ и Истанбул ББ са решили да се приберат в съблекалнята до изясняване на случая. Моментално от турсия клуб пък излязоха с колаж, който е слоган именно на УЕФА  - "Не на расизма", в своите социални мрежи.

Докато играчите още са в съблекалнята, първите свидетелства изглежда показват, че четвъртият рефер именно е посочил с пръст Пиер Уебо, след което го е нарекъл „черен”, което е разгневило бившия играч. Играчите на ПСЖ са заявили, че са готови да продължат мача, но турските футболисти още не са дали своя отговор. Те могат да изчакат до 22,00 местно време (23,00 българско), за да решат дали да продължат мача. Ако това не стане дотогава се присъжда служебна загуба за турския шампион. Срещата все пак ще бъде продължена, след като футболистите от турския мегаполис са взели решение да доиграят мача при условието, че четвъртият съдия Култеску не присъства на терена.

От УЕФА решили да преместят четвъртия арбитър в стаята за VAR, но от Истанбул ББ не се съгласили, защото той щял все още да продължи мача. Проблемът пред УЕФА е, че се нуждаят от поне двама служители във VAR-стаята и няма друг.

Очаквайте подробности!