Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще проведе разговори с британското правителство в понеделник относно възможността за преместване на финала на Шампионската лига от Истанбул в Лондон.

По план мачът между английските отбори Манчестър Сити и Челси трябва да се проведе на 29 май на стадион "Ататюрк" в Истанбул, но по-рано тази седмица британското правителство добави Турция в "червения списък" на страни, засегнати силно от коронавирусната инфекция. 

Всички, които пристигат във Великобритания от страни от "червения списък", са длъжни да се карантинират за 10 дни на собствени разноски в специално обособени хотели, което прави присъствието на фенове от Англия на мача практически невъзможно.

"Футболната асоциация е в разговори с УЕФА относно преместването на финала. Ние сме готови да го приемем, но това е решение, което трябва да вземе УЕФА", каза транспортният министър на Великобритания Грант Шапс.

Ако Великобритания получи финала, той почти сигурно ще се проведе на Националния стадион "Уембли". 

За последно най-големият стадион в Англия прие финала на Шампионската лига през 2013 година, а преди това и през 2011 година. През юли "Уембли" ще бъде домакин и на финалната фаза на Евро 2020. За да се състои финалът на Шампионската лига на "Уембли" Английската футболна лига ще трябва да измести и финалите в плейофите в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, каквато готовност от лигата вече изразиха.