Представители на УЕФА ще инспектират състоянието на терена на стадион "Уембли" преди двубоя от Шампионската лига между отборите на Тотнъм и ПСВ Айндховен, който трябва да се играе там следващия вторник.

Европейската футболна централа е загрижена за състоянието на тревата на съоръжението след домакинството на "шпорите" на Манчестър Сити в понеделник вечер. Дербито от Висшата лига се игра само 24 часа след мач по американски футбол от Националната футболна лига. Теренът на "Уембли" бе в потресаващо състояние след двубоя между Филаделфия Ийгълс и Джаксънвил Джагюарс, а като допълнение по тревата все още се виждаше емблемата на НФЛ и специфичната маркировка за мач от американския футбол. Изровеното покритие изигра лоша шега на "шпорите", като в края на мача топката отскочи точно преди Ерик Ламела да нанесе удар от отлична позиция, който можеше да донесе равенството на тима, като мачът в крайна сметка завърши с минимална победа за Манчестър Сити с 1:0.

"УЕФА следи отблизо ситуацията с "Уембли" и работи заедно с клуба-домакин, Футболната асоциация и ръководството на стадиона, за да гарантира сигурни условия за провеждането на предстоящия мач от Шампионската лига. Служителите на "Уембли" работят извънредно по терена, за да осигурят възстановяването му, но според Скай Спортс шест дена няма да са достатъчни, за да бъде върната тревата в перфектно състояние.

Тотнъм ще играе всичките си домакински мачове до края на годината на "Уембли" заради сериозното забавяне в откриването на новия стадион на тима, който бе построен на мястото на стария "Уайт Харт Лейн".