УЕФА присъди служебна загуба на косовския клуб Дрита Гниляне във финалния мач от предварителния кръг в Шампионската лига. Причината е положителен тест за коронавирус на техен състезател, установен точно преди началото на мача със северноирландския Линфилд.

Един от футболистите на Дрита е дал положителния тест точно на 7-и август и е бил изпратен в изолация под карантина заедно с останалите футболисти, с които е бил в контакт. Ден преди мача е била проведена нова серия тестове, като у още един играч на косовския тим е бил установен положителен тест за COVID-19. Както е по правилата на УЕФА, централата заедно с швейцарските здравни власти взеха решение да изпратят в изолация целия отбор на Дрита.

След това се е събрала Апелативната комисия на УЕФА и тя е взела решение да бъде присъдена служебна победа с 3:0 за ирландския отбор. Иначе по програма мачът трябваше да се играе на 11-и август в Нион. Тъй като няма време кога да се изчака изтичането на карантината, Линфилд преминава служебно в следващия кръг и ще играе като гост на полския гранд Легия Варшава.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.