УЕФА счете, че капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е действал умишлено при изкарването си на жълт картон при победата 2:1 над Аякс в 1/8-финалите на Шампионската лига. Официалното предупреждение щеше да извади испанеца от сметките за реванша срещу холандците на „Сантиаго Бернабеу”, но сега той получи още една допълнителна среща.

Провинението на 32-годишния испански национал се случи в последните минути от гостуването на „Йохан Кройф Арена”, когато той безцеремонно фаулира Каспер Долберг. Впоследствие при отзивите в миксзоната самият Рамос си навлече всички неприятности, защото заяви, че „би излъгал”, ако отрече, че не е действал целенасочено.

Рамос: Ако беше нарочно, щях да си го изкарам срещу Рома

По-късно футболистът се отказа от това твърде, а треньорът Сантиаго Солари опита да го защити, заявявайки, че неговият подопечен е отговорил на коварен въпрос.

УЕФА стартира разследване срещу Рамос по член 15 от Дисциплинарния правилник и прецени, че има всички основания да му наложи санкция за още един допълнителен мач. Така Рамос няма право да играе не само в реванша срещу Аякс на 5-и март, така и евентуално в първия 1/4-финален двубой на „белия балет”, стига европейският клубен шампион да отстрани амстердамския гранд.