Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, говори преди първия мач от осминафиналите в Шампионска лига срещу Лацио. Той заяви, че отборът му знае какво иска да прави на "Олимпико". 

„Мисля, че във футбола е нормално да се променят формациите. Има много отбори, които играят различни системи в рамките на един двубой. Имаме нужда от търпение и спокойствие. Вече знаем какво искаме да правим утре, имахме тактическа тренировка, ще имаме последно занимание, а след това имаме тежка среща и ще се опитаме да спечелим мача“, започна Томас Тухел.

„Играем срещу италиански отбор и няма да разкривам нищо, защото знам колко тактически дисциплинирани са италианските отбори и отборите на Сари, така че няма да кажа нищо. Няма да говорим за слабостите. Лацио е дисциплиниран отбор, тичат много и са хомогенни в играта си. Те играят 4-3-3 и 4-1-4-1. Имат ясна пресираща система, знаят как да се защитават дълбоко и, както винаги при Сари, има близки дистанции. Това ще бъде емоционален мач за всички”, каза още Тухе

„Виждал съм Лацио да играе много добре у дома, в дербито срещу Рома. Ако стадионът играе роля, трябва да се опрем на това. Трябва да сме готови и да покажем нашата реакция“, заяви германският специалист.

„Матайс де Лихт изживява трудно време заради конкуренцията за позицията централен защитник. Той взе трудно решение през уикенда. Имаше малък проблем с болки в гърба, той получи лечение в хотела преди мача и тогава реших да не поемам риска да го пусна да започне“, обясни Тухел.

„Дори и в най-добрия случай, Де Лихт нямаше да завърши мача и Дайо Упамекано не можеше да играе 90 минути, така че имах нужда от четирима централни защитници, за да мога да не рискувам с проблем с гърба по време на мача за Матайс. Той е естествен боец, човек, който си проправи място в Аякс и Ювентус. Ще имаме нужда от него, има сериозна конкуренция в момента и се надяваме да остане така, защото това е, от което се нуждаем”, завърши Томас Тухел.