Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, отказа да приеме за оправдани критиките, че за трети пореден сезон отборът не успява да прескочи фазата на 1/4-финалите в Шампионската лига. По-рано тази седмица баварците бяха отстранени от английския шампион Манестър Сити с общ резултат от 1:4.

„Напълно съм съгласен, че е проблем, когато отборът за трета поредна година не стига дори до полуфинал в турнира за Купата на Германия. Но пък трето поредно отпадане на 1/4-финалите в Шампионската лига не е признак на криза. Поне аз така възприемам нещата. Не трябва да забравяме, че сравняваме себе си с Европа. Не смятам за удачно елиминиране на тази фаза в ШЛ да бъде приемано за проблем. Ливърпул и Арсенал пък дори не бяха на 1/4-финалите, а и те са големи клубове“, обяви Тухел.

В изминалите два двубоя със Сити направи впечатление, че Томас Мюлер така и не попадна в стартовия състав, независимо че е титуляр в мачовете от Бундеслигата.

„Лично аз съм му голям фен. Томас определено е футболист от световна класа. Но все пак аз усетих, че тези две срещи просто не бяха неговите, защото не отговаряха напълно на неговите характеристики като играч. При всички други варианти имаше голям шанс той да започне от първата минута. Ето защо би казал, че всеки друг мач би бил неговият“, обоснова се наставникът.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

Треньорът беше помолен да коментира и слуховете за предстоящо освобождаване на изпълнителния директор Оливер Кан, когото медиите сочат като потенциална изкупителна жертва за неубедителния сезон на Байерн.

„Вярвате ми или не, изобщо не чета какво се пише. Идвам тук в базата сутрин рано и усещам една спокойна атмосфера. Опитвам се да влияя само върху нещата, върху които мога. Няма как да влияя върху такива, върху които не мога. Моята работа заедно с Оли (б.р. - Оливер Кан) и Брацо (б.р. - Хасан Салихамиджич, спортният директор на Байерн) е спокойна и насочена към постигане на целите ни. Ясно е, че не сме удовлетворени, но пък при разговорите ни е налице доверие. Нищо не се е променило“.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

На баварците вече им остана да се борят само за титлата в Германия, където шест кръга преди края имат преднина от само 2 точки на върха пред втория Борусия Дортмунд. Тази събота мюнхенци гостуват на бившия тим на Тухел Майнц 05, който няма загуба в последните си девет мача.