Мениджърът на Челси Томас Тухел очаква срещата от осминафиналите на Шампионската лига във вторник с лидера в Ла Лига Атлетико Мадрид да бъде огромен тест за психологическата сила на отбора, заяви германецът.

Челси е непобеден в седем мача във всички състезания, след като Тухел беше назначен за мениджър на мястото на клубната легенда Франк Лампард, но той каза, че лондончани ще трябва да са в най-доброто си състояние срещу тима на Диего Симеоне.

"Това е голямо изпитание. Те са опитен клуб на това ниво, имат опитен треньор. Надяваме се, че той бъде стимул да дадем най-доброто от себе си. Ще правим нещата по наш начин, те ще правят нещата по свой начин. Ясно е какво получавате, когато играете срещу Атлетико - борба, опит, отбор със силна психика", каза Тухел на пресконференция.

Челси ще бъде без опитния защитник Тиаго Силва, който е с контузия, а Кай Хаверц и Кристиан Пулишич са под въпрос.

Атлетико трябваше да бъде домакин на мача в Мадрид, преди той да бъде преместен в Румъния, тъй като Испания забрани полетите от Великобритания заради пандемията от COVID-19.

"Да, това е недостатък за Атлетико да загуби домакинството си", добави Тухел.

Английският национал Калъм Хъдсън-Одой игра само 30 минути при равенството на тима 1:1 срещу Саутхямптън в събота във Висшата лига, но Тухел каза, че крилото ще пътува за мача в Букурещ.