Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви в понеделник, че емоциите от спечелването на Шампионска лига са пристрастяващи, призовавайки играчите си да запазят глада, който се изисква за защита на трофея.

„Сините“ стартират кампанията си с домакинство на Зенит Санкт Петербург във вторник, след като започнаха силно във Висшата лига. Тухел промени из основи Челси след идването си през януари и трансформира клуба от изпитващ затруднения състав в Премиършип до победител в най-престижния европейски клубен турнир. Германският специалист бе стигнал до финала в предишната година с Пари Сен Жермен, но призна, че е подценил разликата от тази крачка напред за състава.

„Достигнах финал с моя отбор предишния сезон и имах усещането, че е огромно постижение, но да не направиш последната крачка е огромна разлика, когато осъзнаеш какво означава тя, когато я направиш. Най-важното нещо е да не поглеждаме назад, но да запазим глада, защото това чувство създава глад за повече и повече. Пристрастяващо е. В този мач става въпрос за победа, защото победите променят чувството ти, променят работната атмосфера в сградата и ти дават самочувствие“, започна той на своята пресконференция.

„Сините“ са втори във Висшата лига с десет точки от откриващите си четири двубоя и са сериозен фаворит да преминат с лекота през своята група Н срещу руския шампион Зенит, шведския шампион Малмьо и състав на Ювентус, който изпитва затруднения без Кристиано Роналдо. Въпреки това, Тухел предупреди срещу подценяване след триумфа миналата година над Манчестър Сити с 1:0 в Порто.

„Абсолютно необходимо е да забравим за това и да стартираме от нулата, да покажем отново тази психическа устойчивост. Това изисквам от себе си и от всички наоколо, да не се променяме от гледна точка на глад. Ще имаме това преживяване заедно завинаги и можем да изградим връзка от него, но трябва да гледаме напред в спорта и да приемаме предизвикателствата, които ни предстоят и следващото е утре“.

Н‘Голо Канте и Кристиан Пулишич ще пропуснат мача със Зенит поради контузия, но Бен Чилуел може да получи първи игрови минути от май месец насам. Чилуел бе част от състава на Англия за Евро 2020, но не взе участие и трябваше да прекара десет дни от турнира под карантина. Тухел сподели, че левият бек се завърнал към предсезонната подготовка „психически изморен“, но сега е „в преследването“ да се бори с Маркос Алонсо за място в титулярния състав.