Мениджърът на Челси Томас Тухел коментира утрешния сблъсък с Ювентус в Шампионската лига. Той сподели, че отборът му е сред претендетите за трофея, но не е фаворит, въпреки че миналия сезон стана шампион на Европа. Германецът освен това разкри, че Н’Голо Канте е дал положителен тест за коронавирус, а Мейсън Маунт, Рийс Джеймс и Кристиан Пулишич също ще пропуснат мача утре.

“Ювентус загуби голям шампион, голяма личност, но можеш да печелиш мачове и да изградиш силни отбори без Кристиано. Роналдо е един от най-великите в историята. Ювентус има широк състав и опитен треньор. Те имат определен манталитет, изграден от победи. За първи път се изправям срещу тях”, заяви Тухел.

“Вероятно има повече очаквания, след като спечелихме миналия сезон, когато не бяхме фаворити, но се подобрявахме с всеки мач, а сега сме истински претендент. Лесно е да ни посочат за фаворит. Трябва да приемем това, но не сме фаворитът за трофея”, допълни той.

“Не бяхме доволни от начина, по който играхме в защита срещу Манчестър Сити. Бяхме прекалено пасивни. Това не беше планът. Когато имахме топката, стояхме прекалено дълбоко. Изборът на схема може да е повлиял на това поведение. Трябва да сме по-добри”, каза още германецът.