Старши треньорът на Челси Томас Тухел засипа със суперлативи своя състав след минималната победа с 1:0 над Атлетико Мадрид в първия 1/8-финал от Шампионската лига. Този успех дава огромно предимство преди реванша, тъй като голът на чужд терен важи, въпреки че срещата се проведе на неутрален терен в Букурещ, където кастилци домакинстваха заради строгите мерки за безопасност в Европа.

"Фантастичен резултат и страхотен гол. Доста концентрация. Искахме да доминираме и да бъдем перфектни в подаванията. Да не допускаме лесни грешки. Последните 20 минути, това бе предизвикателството. Имахме бързи контаатаки. Доста дисциплинирано представяне. Те нямаха удар в нашата врата. Това е продукт на целия отбор, на здравата работа“, започна той.

„Анализираме мачовете и това, което може да се случи. Казах на момчетата, че трябва да покажем уважение и качествата, които притежаваме. Да не се притесняваме да сме в полето на съперника. Понякога имахме 8 души в половината им. С пресата бяхме отлични, много сме доволни. Не им позволихме да разгърнат играта си. Трябва да сме концентрирани изцяло", допълни още германецът.