Треньорът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му има право да мечтае за обрат в реванша срещу Реал Мадрид и красотата на футбола идва от това, че всичко може да се случи. Германският специалист говори на пресконференция преди заминаването на отбора му за Мадрид.

Той добави, че Ромелу Лукаку няма да пътува с отбора за Мадрид, тъй като има контузия в ахилеса.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

„Нямаме много възможности заради това, което се случи в първия мач, съперника и стадиона. Много малко вероятно е да продължим напред, но си струва поне да опитаме. Да опитаме означава на сме на 100 процента и да търсим границите си. Трябва да направим голям мач“, каза Тухел.

„Предизвикателството е изключително трудно. Понякога е важно да си представяш някои неща и да мечтаеш. Това е спорт и хубавото на спорта е, че всичко може да се случи“, добави той.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

„Калъм Хъдсън-Одой и Бен Чиуел са аут, Ромелу Лукаку няма да пътува с отбора заради боли в ахилеса. Аспиликуета даде отрицателен тест, но ще бъде в групата. Рос Баркли е болен“, продължи Тухел.

„Опитахме се да планираме в първия мач по-физическо представяне, по-интензивно. Имаме голямо физическо изоставане, защото Реал Мадрид играе цял сезон с по пет смени, а ние сме в най-изтощителното физически първенство“, смята треньорът.

„Не успяхме да наложим по-високо темпо в първия мач заради физическото ни състояние и тяхното умение да забавят играта. В реванша трябва да намерим начин да бъдем по-добре физически“, завърши Томас Тухел.