Отборите на Молде и Галатасатай направиха зрелищен двубой в плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Соченият за предварителен фаворит в сблъсъка тим на турците стигна до труден успех при визитата си в Норвегия. Победата за гранда от южната ни съседка дойде дълбоко в продължението на срещата.

По ирония на съдбата победния гол за Галатасарай реализира норвежеца Фредерик Мидсьо.

 Въпреки това обаче, интригата се запази за реванша, където футболистите на Галатасарай ще трябва да покажат много повече желание за победа.

Двубоят на стадион „Акер” започна отлично за домакините. Още в 8-ата минута левият бранител Мартин Елингсен откри за Молде, а попадението екзалтира феновете на норвежците.

Настроението на домакините обаче бързо бе помрачено, след като само в рамките на четири минути, Галатасарай успя да направи пълен обрат на резултата. Първо Оливейра изравни в 25-ата минута, а малко по-късно Мауро Икарди даде преднина на турския тим.

Втората част също не започна добре за гостите. Футболистите на Молде отново стигнаха до равенство, като този път точен бе другият краен бранител на домакините Ейрик Хауган.

Паритетът в резултата се запази чак до 93-ата минута, когато Мидсьо наказа своите сънародници и осигури победата за Галатасарай. Реваншът в Турция е след седмица.