Барселона посреща Ювентус на „Камп Ноу“ в четвъртфиналния мач реванш от Шамоионската лига. „Бианконерите“ спечелиха с 3:0 първата среща в Торино и задачата на каталунците изглежда повече от непосилна.

Три обрата в историята на Барселона дават надежда на отбора, че в 90 минути на „Камп Ноу“ играчите на Луис Енрике могат да постигнат истински подвиг.

„Камп Ноу“ помни три исторически обрата в европейските клубни турнири, които дават надежда на Барселона преди реванша срещу френския шампион.

Купа на УЕФА 1977/78: Ипсуич

Барселона губи първата среща с 0:3 в Англия, но в реванша успя да навакса пасива и постига класически успех с 3:0. Йохан Кройф отбелязва два от головете, а Карлес Рексач е автор на третото попадение. Каталунците елиминират своя съперник след изпълнение на дузпи след 3:1.

КНК 1978/79: Андерлехт

Един от най-запомнящите се обрати за Барселона. Андерлехт печели в първия мач като домакин с 3:0. Каталунците печелят реванша с 3:0 и след изпълнение на дузпи – 4:1 продължават напред в турнира.

Барса разбуни духовете в Италия

КЕШ 1985/86: Гьотеборг

Гьотеборг печели с класическото 3:0 първата среща. Каталунците наваксват пасива в реванша и побеждават с 3:0, а след това и при дузпите с 5:4.

Луис Енрике: Целта ни е да вкараме 5 гола на Юве