Старши треньорът на ФК Залцбург Матиас Яйсле призна, че австрийците не са показали необходимото ниво, за да се противопоставят на Байерн при загубата с 1:7 в Мюнхен в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Германският гранд се класира за четвърфиналите с общ резултат 8:2.  

"Много тежка вечер за моите футболисти. Но и други отбори също са допускали сериозни загуби тук. Срещу толкова класен съперник трябва да покажеш най-доброто, на което си способен, а ние не го направихме в тази мач.   
Болезнено е за момчетата, представяхме си друг развой на нещата. Надявам се де се поучим от тази загуба. Просто срещу отбори като Байерн трябва да надскачаш възможностите си, защото в противен случай нямаш шанс. Все пак трябва да извлечем и позитиви, направихме отличен сезон в Шампионската лига", каза Яйсле.

ФК Залцбург излезе с титулярен състав на средна възраст 23 години и 228 дни - най-младият във фазата на елиминациите в турнира от сезон 2002/2003. 

"Ние сме най-младият отбор на осминафиналите и това е постижение, което никой не може да ни отнеме. За съжаление в края на февруари имахме няколко заразени с коронавирус и се видя, че те не бяха на 100 процента в срещата. Но Байерн заслужава големи поздравления, защото изигра отличен двубой и използва по изключителен начин пространствата, които оставихме. Ние просто не бяхме на нивото, което показахме в първия мач", каза още Яйсле.