Наставникът на Шахтьор Донецк Пауло Фонсека бе доста краен след жребия на неговия тим в Шампионската лига. Отборът от украинската провинция Донбас се падна в група с Манчестър Сити, Лион и Хофенхайм, а португалският треньор смята, че първото място е сигурно за Сити.

Така неговият клуб, както Лион и Хофенхайм ще се хвърлят в здрава битка за втората позиция.

„Няма какво да се залъгваме – Манчестър Сити е големият фаворит в групата ни и ще я спечели. Те имат най-силният отбор. Ние, Лион и Хофенхайм имаме по-слаби състави, но ще се хвърлим в здрава битка за второто място”, сподели Фонсека.

Отборът на Шахтьор отново беше с Манчестър Сити в група през миналия сезон и дори победи „гражданите” в груповата фаза, но в този момент футболистите на Хосеп Гуардиола вече си бяха осигурили първото място в квартета.

Украинският гигант загуби четири футболисти през това лято, след като продаде Фред на Манчестър Юнайтед и Бернард на Евертън. Голмайсторът на тима Факундо Ферейра също напусна отбора, а с него потегли и клубната легенда Дарио Сърна. През лятото пък тимът обичайно се подсили с млади латински попълнения, а също така в отбора пристигна и нападателя на Манчестър Сити Лари Кайоди под наем.