Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че Реал Мадрид продължава да бъде много силен отбор и без Кристиано Роналдо в своя състав. Той подчерта, че сега „кралете“ имат повече качества с топка в крака.

„През миналия сезон направихме много силно представяне в Шампионска лига, но сега това вече е минало. Ние се надяваме, че ще сме в състояние да повторим играта си от миналия сезон“, коментира Ди Франческо.

„Очаквах по-добър старт в Серия А, но ние сме длъжни да подобрим играта си“, добави наставникът на Рома.

„Реал Мадрид продължава да бъде много силен отбор и без Кристиано Роналдо в своя състав. Това показват числата от първите мачове на отбора от началото на сезона. Сега те разполагат с повече качество с топка в крака. Правят по-малко грешки и имат повече лидери. Зинедин Зидан направи нещо невероятно начело на Реал Мадрид. Лопетеги сега се опитва да направи играта на Реал малко по-организирана. Той изисква от своите футболисти да играят по-близо един до друг и да бъдат много по-агресивни. Играчът на Реал Мадрид, който перфектно би паснал в Рома е Марко Асенсио. Сигурен съм, че един ден той ще спечели „Златната топка“. Бих се радвал да го имам в състава си, защото той притежава невероятни качества и се адаптира повече от добре към различни роли. Освен това е страхотен талант. Бих искал да имам в моя състав също така и Серхио Рамос“, продължи треньорът на „джалоросите“.

 „Знаехме, че може да загубим Алисон. Имахме много оферти от други отбори за него. Самият той изрази желание да напусне отбора. Кевин Строотман също искаше да предприеме ново предизвикателство в своята кариера. Това е негово решение. За напускането на Наинголан причините са различни, но аз искам да гледаме напред. Джъстин Клуйверт напредва много. Той ще стане много важен футболист за нас. Спортният директор Мончи работи заедно с мен по селекцията, а не зад гъбра ми. Той има страхотни познания по международния футбол и се адаптира чудесно към италианския футбол“, каза още Ди Франческо.

Тоти: От Реал още ме търсят

Франческо Тоти: Рома може да създаде проблеми на Реал