Наставникът на Порто Сержо Консейсао реши да открие словесна престрелка с лагера на Рома преди първия 1/8-финален дуел между двата тима в Шампионската лига. Португалският треньор заяви, че недоумява защо Иван Маркано – бивш играч на „драконите” – не е титуляр за римляните, а също така се заяде с иконата на „джалоросите” Франческо Тоти.

Като играч Консейсао беше част от шампионския тим на Лацио от 2000 година, а в Италия игра още за Парма и Интер.

„Познавам града добре, независимо от миналото ми на играч. Аз мисля единствено за утрешния мач”, каза някогашното крило. „Щастливи сме, че излизаме срещу Рома, но и Рома имаше късмет, че изтегли нас при жребия. Ще играем, за да постигнем резултат. Искаме да играем четвъртфинал.”

„Думите на Тоти при жребия (че Рома са извадили късмет – б.р.)? Може би той не ме харесва, защото аз постигнах 6 поредни победи тук (на „Олимпико” – б.р.). Не храня специални чувства. Единственото чувство, което е от значение, че отново имам шанса да защитавам емблемата на Порто.”

„Клубът е сред най-добрите в света и искаме да достигнем до четвъртфиналите, това трябва да е ясно. Мачът ще бъде много интересен. В Шампионската лига имаш нужда от опит и смелост, но също така и от добри крака. Готови сме за този мач.”

Консейсао също така обърна внимание на големия прогрес, който направи младия играч на Рома Николо Дзаниоло. „Те разполагат с някои много добри футболисти. Дзаниоло е много важен за това как функционира тяхната атака.”

„Той е младо момче с огромна стойност. Иван Маркано? Аз му бях треньор миналата година. Говорим за страхотен професионалист и нямам обяснение защо не намира мястото си в Италия”, заяви Консейсао.