"Нашият младежки отбор щеше да се представи по-добре от основния състав“, заяви старши треньорът на Порто Серджио Консейсао, след като отборът му беше разгромен с 1:5 от Ливърпул в Шампионската лига снощи. Той не спести критики на нито един човек от целия клуб, а лошото му настроение се прехвърли най-вече върху собствените му играчи.

"Всичките пет гола, които допуснахме, бяха такива, каквито се пускат на тренировка, когато си се отпуснал и не се влагаш сериозно. Не може да се играе така в Шампионската лига, а дори и в мачове на по-ниско ниво. Всичко беше лошо. Мач, който трябва да запомним и в бъдеще постоянно да ни бъде като сигнална лампа, която да ни припомня какво е станало и какво не бива да се повтаря. Предстои ми разговор с президента, за да се анализира дали играчите наистина имат желание да изслушат посланието, че играят за Порто, а не за квартален отбор. А може и да сме се заблудили в качествата им. И дали изобщо могат да възприемат какво се изисква от тях", започна тирадата си португалският специалист.

 

 

 

 

"Ливърпул е агресивен отбор, много притискащ и много пресиращ. Те превръщат тези моменти във важни, когато противниковият отбор не е готов за подобна агресия. Имат бързина в нападателите и полузащитниците и се възползваха от това. Но ние основно правихме грешки, наистина много грешки. Пуснахме първия гол в 17-та минута при първия удар в нашата врата. Имаме 10 фаула за цял мач срещу Ливърпул. Не може да се съпротивляваш срещу такъв агресивен и вертикално играещ отбор по толкова пасивен начин. Освен това губехме топката в забранени за това зони на терена. Ето ви ги малка част от грешките", заяви още ядосаният Консейсао.