Наставникът на Порто Сержио Консейсао вярва, че неговият тим може да създаде проблеми на Ювентус в 1/8-финала между двата тима в Шамионската лига, тъй като има “шампионски манталитет”. Двата отбора се изправят утре един срещу друг от 22:00 българско време.

“Ще създадем проблеми на Ювентус, това е в нашето ДНК. Имаме манталитет на победители независимо от противника. Естествено нашият подход към срещата ще се промени в нейния ход, но ще търсим позитивен резултат,” заяви Консейсао.

След това наставникът бе запитан за коментар за своя сънародник Кристиано Роналдо, който утре ще се завърне в родината си, за да се изправи срещу Порто. Бившият играч на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед има седем гола за “Старата госпожа” във фазата елиминациите на Шампионската лига до този момент.

“Кристиано може да реши всеки мач във всеки момент, той е страхотен футболист. Няма съмнение, че е най-добрият в света. Трябва да сме компактни, солидни и сплотени. Не трябва да оставяме пространства за този, който ще води тяхната атака независимо дали ще е Кристиано, Алваро Мората или Деян Кулушевски,” заяви бившият играч на Лацио и Интер.