Треньорът на Олимпия Любляна – Жоао Енрикеш, вярва в чудото тимът му да успее да елиминира Лудогорец в мач от втория квалификационен кръг за Шампионска лига.

Португалецът все пак призна предимството на българския шампион пред неговия тим, но Енрикеш вярва в чудесата във футбола и е уверен преди реванша в словенската столица.

Gong.bg
15 снимки

„Лудогорец е фаворит и ще иска да го покаже на терена. Те ще ни атакуват и ще търсят голове, за да вземат предимство. От друга страна ще срещнат в реванша същия отбор, който ще иска да доминира, да пресира бързо и да краде топката“, започна Енрикеш брифинга си.

„Разполагат с голямо качество, но всеки мач е различна глава от книга. Много зависи как ще се развие срещата, има прекалено много фактори, които могат да повлияят на курса на двубоя“, каза треньорът на Олимпия преди втория мач в Любляна.

Олимпия няма кадрови проблеми преди срещата, а Паскал Естрада ще се завърне сред съотборниците си. Раул Флоруц е аут за дълго време. Енрикеш вярва, че неговите мечти и тези на отбора са близо до това да се случат.

„Искаме да гледаме напред, но знаем и срещу кой се изправяме. Това е клуб, който взе играч за 3 милиона през този месец. Но това е футболът – никога не знаеш какво ще се случи. Отбор от НБА често бие аматьорите. Те не могат да вкарат толкова точки, колкото фаворита, но чудесата ги има и се случват. В това вярваме, а не гледаме парите. Имаме 90 минути пред нас, които ни дават възможност да напишем история и сме готови да направим подарък на нашите фенове“, добави Жоао Енрикеш.