Както и капитанът Тими-Макс Елшник, така и старши треньорът на Олимпия (Любляна) Жоао Енрикеш не смята работата за свършена с елиминирането на Лудогорец. И със сигурност задачите не са изпълнени, макар и "драконите" да се класираха с общ резултат 3:2 след драма снощи. Първата среща в Разград приключи нерешено 1:1, а снощи Олимпия се наложи с 2:1.

Макар и отпаднали, 50-годишният португалец продължава да нарича българите фаворити в двойката.

"Можехме да влезем през второто полувреме с предимство. Но както и да е. Не искахме да губим баланса и да бъдем в мача до самия му край. Добавеното време от съдията беше истинска лудост! Вкарахме гол, имаше дузпа в последните секунди. Искам да подчертая едно нещо. За нас е много важно в отбора на има индивидуалности и когато ги има, да се покажат в точния момент. Справедливо е да сме победители, бяхме по-добри и имахме и късмет. Успяхме да направим всичко, което бяхме планирали. Радваме се, но това е само един момент. Трябва да останем здраво стъпили на земята и от утре да започнем да се подготвяме за следващия мач", започна Жоао Енрикеш.

"Бяхме наясно, че Лудогорец ще ни натисне от първата минута, което е нормално, тъй като са по-добри. Но нашият отбор свърши наистина страхотна работа. Беше много вълнуващо да преживея последните моменти от срещата. Това е едно от най-големите постижения в кариерата ми. Важно е да се знае, че написахме клубната история, но нямаме намерение да спираме до тук, защото ще се опитаме да спечелим следващия мач.

Тази победа е важна за всички – за играчите, за треньорския щаб, за града, за феновете. Но пък удължихме европейския сезон до края на есента. Да, в следващата среща Галатасарай ще бъде фаворит. Но ще се борим, защото искаме да прогресираме. Ако го направим, ще имаме място поне в Лига Европа. Но нека гледаме мач за мач, така че сега ще мислим за този от първенството срещу Радомле", казва още Жоао Енрикеш.

След това той продължи с коментар за действията на германския съдия Кристиан Дингерт: "В началото на мача съдията наказваше всички дребни нарушения с картони. Според мене, нямаше нужда. Ако беше продължил с това темпо, и двата отбора щяха да завършат с по 7 човека. Играта беше бърза, валеше дъжд, имаше тежки сблъсъци. Нормално беше да е така, защото Лудогорец е много по-опитен отбор. Искахме да стигнем до топката, да печелим единоборства, бяхме агресивни. Мачът като цяло беше напрегнат. Но в Европа всички играят агресивно", завърши специалистът./ БТА